Arborist i Lund med gröna fingrar

23 mars 2022
patrick pettersson

editorial

Lund är oslagbart vackert. En promenad i stadsparken på våren är som att gå i drömmarnas land. All växtlighet tycks ha nått perfektion. Grönskan fullständigt svämmar över en, men den gör det på ett alldeles lagom sätt. Det här är bästa tiden i Lund. Och alldeles utanför stan, i Veberöd, finns Körsbärsdalen. Ett besök i den “trädgården” är ett måste varje vår. Men träden når inte denna perfektion av sig själva.

Alla som njuter av träd och gröna buskar i Lund kan tacka en arborist för den möjligheten. En arborist är lite som en träddoktor. Arboristen har kunskapen som krävs för att besikta ett träd och försäkra sig om att det mår bra. Och är det så att det inte mår bra, då vet också arboristen vad som behöver göras. Ibland kanske det räcker att beskära trädet, och vid andra tillfällen kanske det krävs att det kapas. Det vet arboristen bäst.

 

arborist Lund

 

Mycket jobb bakom grönskan

Man kan ju trots allt inte prata med träd. Men det känns nästan som att det faktiskt är det som arboristen gör. Det är som att de talar ett gemensamt språk. Så tänk på din lokala arborist i Lund nästa gång du tar din promenad i Stadsparken eller Botaniska trädgården. Det ligger garanterat mycket jobb och tankeverksamhet bakom att grönskan ser ut så som den gör. De har antagligen jobbat hela året för det. I slutändan är resultatet alltid värt det.

En sak som kan vara bra att veta är att arborister förstås inte bara tar hand om offentliga träd som de du hittar i parken. Har du ett träd som du behöver se över hemma i trädgården kan det vara alldeles utmärkt att ringa en arborist. Sådant som rasrisk och sjukdomsspridning är saker du vill gardera dig för. Men som sagt, det kan vara svårt att avgöra själv.

Fler nyheter