deconstainless.se

läs mer här

Bussresor för hela gänget

Ska ni ha barndop eller åka på bröllop? Kanske ska föreningen åka på utflykt? Att hyra en buss för ändamålet kan vara både klokt och roligt. Låt en yrkeschaufför köra och bara åk iväg och koppla av.

Hela gänget kan åka till Stockholm eller någon annan storstad och uppleva något helt nytt. Det ger en gemenskap som vida överträffar att man kör i flera bilar. En bussresa betyder gemenskap, och man kan göra gänget mer sammansvetsat genom att till exempel ha tävlingar eller sång i bussen. En förening kan ha årsmöte på bussen.

Bra för den som saknar bil

Man är ett gäng som reser gemensamt, så man är inte beroende av att ens ha en bil. Kanske ser man dåligt, eller hittar dåligt, och det sparar både besvär och arbete att låta någon annan ta hand om transporten. Vana chaufförer tar sig fram överallt, och när man är framme kan alla stiga av där man ska vara, medan chauffören letar upp en lämplig parkeringsplats.

Det brukar finnas läsk att köpa på bussen, och över huvud taget är det ett bekvämt sätt att resa på. Man kan koppla av eller läsa om man vill, och behöver inte ha ögonen på kartan eller vägen.

Billig resa per person

Abonnera buss i Stockholm är billigt om man slår ut kostnaden på alla deltagare. Ska du själv ta bilen med på en färja är det inte billigt. Att hela gänget åker med samma fordon är både smart och miljövänligt.

Och så det där med sammanhållningen igen. Är man en syförening som åker iväg, så sitter det ett antal tanter och stickar och pratar, och det är en helt annan upplevelse än att köra själv. Bussbolag brukar också kunna samordna lunch och fika till bra priser. Sightseeing är smidigt, för alla sitter bara kvar på bussen och ser sig omkring.