deconstainless.se

läs mer här

En färd mot säkrare vidder

Den pågående viruspandemin sveper över världen med stor tragik. Många har fått säga farväl till sina nära och kära i farvattnet efter virusets framfart. I Sverige är vi i skrivande stund uppe i strax under 70 döda, en siffra som dessvärre beräknas stiga under den kommande tiden.

Det är således många av oss som har fått en rejäl smocka av verkligheten på grund av det så kallade coronaviruset. Plötsligt slåss vi mot en osynlig fiende som sprider sig med hög hastighet genom samhället. Många känner säkerligen en hjälplöshet inför situationen, medan andra mer rycker på axlarna utan att oroa sig särskilt mycket.

En sak som är säker är att världen kommer att se annorlunda ut efter att vi har rest oss upp igen när allt detta är över. Kanske har vi i och med den rådande situationen fått en påminnelse om att ingenting kan tas för givet – trots att vi känt oss relativt säkra i den civilisation som vi har byggt upp under den senaste 10 000 åren.

Kanske kommer vi att i framtiden att få se fler människor som kontaktar flyttfirmor i Stockholm, som Flyttfabriken, för att lämna stadens sus och dus. Visst erbjuder den urbana miljön många bekvämligheter, men det finns även uppenbara nackdelar.

När det blir trångt sprids virus snabbt och effektivt bland folkmassorna. Stockholm är också hårdast drabbat i Sverige, vilket såklart också beror på att flest människor bor där.

Kanske är detta virus det som faktiskt får landsbygden att blomstra igen? Kan man få det att gå ihop med jobbet så har ju livet utanför staden många fördelar. Lugnet, omgivningarna och den ofta närmare relationen grannar emellan.

Hur det än blir så är det säkerligen många som har fått sig en tankeställare under de senaste veckorna. Än har vi tyvärr en bit kvar på denna resa, men efter regn kommer alltid solsken.