Ett lån på 300 000 kan möjliggöra en större renovering

18 mars 2022
Cecilia Olsson

editorial

Att renovera sitt hem är något som kan kosta väldigt mycket pengar, men det kan också höja värdet kraftigt på bostaden. En renovering kan göras för att det finns en önskan om att skapa sitt drömhem eller för att öka chanserna för ett högt slutpris vid en försäljning. Det är dock sällan det finns tillräckligt med sparade pengar för att helt och hållet kunna finansiera en större renovering. Då kan det bli aktuellt att ta ett lån för att kunna genomföra projektet. 

Vilka möjligheter finns när det behövs pengar till renovering?

Det är vanligt att utöka ett befintligt bostadslån för att få pengar till en renovering. Det är dock inte alltid det är möjligt eftersom det finns en maxgräns som innebär att man inte kan låna mer än 85 procent av vad bostaden är värd. Har man nyss köpt bostaden och därmed inte hunnit betala av någon större summa på lånet eller om man tidigare utökat bostadslånet för att göra förbättringar så kan det helt enkelt vara så att man inte kan låna mer pengar med bostaden som säkerhet.

lån

Då kan det istället bli aktuellt att ta ett lån utan säkerhet för att möjliggöra renoveringen. Det finns många olika långivare som erbjuder lån utan säkerhet och det kan variera vilka villkor som gäller, hur hög räntan är, vilka avgifter som tillkommer med mera. Därför är det klokt att jämföra lån innan man beslutar sig för vilket man ska ta.

Fyll i vilken summa som behövs och få olika lånealternativ

Swiftbanker är en portal som erbjuder möjligheten att jämföra lån. De matchar lånsökare med långivare och vill att det ska vara enkelt att hitta ett lån som passar. Söker man till exempel på lån 300000 så skickar Swiftbanker omedelbart ut erbjudanden med långivare som kan låna ut den summan. Tjänsten är kostnadsfri och man bestämmer själv om man vill ansöka om lånet eller ej, det är alltså inte bindande att använda sig av tjänsten. 

Fler nyheter