deconstainless.se

läs mer här

Lyckas med hudvård genom anpassad kvällsrutin

Alla har olika hy och bör därmed lära känna sin egna och anpassa sin hudvårdsrutin utefter den. Det finns dock några generella hudtyper; normal, torr, fet, och kombinerad hy. Men trots att man har samma hudtyp som någon annan så kan man fortfarande ha olika problemområden.

Oavsett hudtyp eller besvär så är det viktigt att ha en bra hudvårdsrutin. En effektiv kvällsrutin med produkter som gör din hud gott är en riktigt bra investering. Det skiljer såklart även hur många och vilka produkter som behövs men det finns några grundläggande moment som kan vara bra att ha med i sin kvällsrutin. 

Skapa en effektiv kvällsrutin

Börja med att avlägsna smink med en sminkborttagning som är anpassad efter din hudtyp. Det smidigaste kan ofta vara att applicera sminkborttagningen på en bomullsrondell och badda bort sminket, försök undvika att gnugga eftersom det kan irritera huden. Efter sminkborttagningen kan det vara bra att använda en ansiktsrengöring för att få bort eventuella sminkrester och annan smuts. Skölj bort med ljummet vatten (varmt eller kallt vatten kan chocka huden). 

Cirka två till fyra gånger i veckan kan det vara bra att använda en exfolierande produkt, se bara till att inte använda det för ofta eftersom det kan skada huden. Efter rengöringen kan det vara behaglig att använda en toner eller ett ansiktsvatten, återigen är det bra att använda en bomullsrondell och badda ansiktet. Sedan är det tid att återfukta hyn, det är bäst att göra medan huden fortfarande är fuktig efter rengöring. 

Det lilla extra

Sist men inte minst så kan man gå in och punktbehandla med serum och ögonkräm som har de egenskaper huden behöver. Det kan vara allt från serum som minskar uppkomst av rynkor till fuktgivande serum för extra torr hy.

sephora.se hittar du allt som behövs till en riktigt bra hudvårdsrutin oavsett hudtyp och behov. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *