deconstainless.se

läs mer här

När man får stopp i rören.

Hur noggrann man än är när man spolar i kök eller badrum så kommer man någon gång råka ut för att det blir ett avloppsstopp i rören. Ibland går det mer och mer trögt att vattnet rinner ner innan allt istället bara fyller på i handfat, toalett eller dusch. Och ibland så blir det tvärstopp från ingenstans. Det kan även drabba tvättmaskinen och diskmaskinen som då inte tömmer ut det smutsiga vattnet utan det ligger kvar i maskinen när man ska tömma den.

 

Varför det blir stopp i avloppet.

Ett avloppsstopp kan det bli på grund av att något som är för stort har spolats ner och därför täpper till. Det kan också bli stopp på grund av att det under lång tid fyllts på med fett eller skräp som fastnat och efter hand fyller avloppsröret mer och mer tills inget vatten längre kan rinna ut utan det stiger uppåt istället. Men det kan även bli stopp i ett avlopp på grund av att det blivit ett hål i röret och rötter har börjat växa in i det och på det viset täpper till.

 

 

Hur man löser ett avloppsstopp.

Genom att rensa bort synligt skräp så kan man lösa de flesta avloppsstopp och om det är enklare stopp på grund av fett så kan man lösa det genom att köpa ett medel som löser proppar i avloppen. Men om det inte fungerar efter en eller ett par gånger så ska man inte fortsätta för då kan själva medlet göra att det blir ännu värre. När man har ett allvarligt avloppsstopp i Brålanda, eller andra orter, så behöver man ringa in någon som https://hentrab.se/ som kan hjälpa till att spola rent rören. Spolningen sker med en lastbil som har rejäla slangar, med vilka man kan gå in i avloppsrören och spola rent dessa.