deconstainless.se

läs mer här

Ont i ryggen?

Det är riktigt många som lider av ryggsmärtor och det är verkligen inte roligt. Som tur är finns det riktigt mycket du kan göra för att lindra och förebygga ryggsmärtor. Vissa går till gymnastik medans andra går till naprapat, exempelvis http://www.odenplansryggklinik.se/ och andra sjykgymnast, även kallad fysioterapeut.

 

Var systematisk

 

Det kan vara svårt att veta på förhand vad som fungerar bäst för just dig. Vad som kan vara viktigt att tänka på är att få professionell vägledning. En fysioterapeut har stor kunskap om kroppen precis som en naprapat och använder du dig av sådan hjälp är det lättare att undgå att felträna. Det kan vara en dum idé att träna viktlyftning vid exempelvis diskbråck. Fysioterapeuten ka i ett sådant tillfälle guida dig till att träna de inre magmusklerna. 

 

Om träning inte hjälper kan det vara förnuftigt att uppsöka läkare och evt en specialiserad sådan. Vid vissa tillfällen kan det vara nödvändigt att röntgas för att se att det inte är några allvarligare skador du går runt med och för att fysioterapeuten lättare ska veta hus de skal lägga upp ditt träningsprogram.

 

Kortsiktiga hjälpmedel kan vara en isförpackning eller värme på det ömmande området. Rådför dig med din läkare.

 

rygg

 

Disciplin

 

Det är av yttersta vikt när du får ett träningsprogram att du också följer det och utför övningarna korrekt. Om detta inte är fallet kan du inte vara säker på att få det bättre. Det är också viktigt attnär du jobbar att du följer råden om att sitta korrekt på din kontorsstol. Andra viktiga saker att tänka på vid ryggvärk är att gå korrekt. Det kan låta simpelt men kan faktiskt vara riktigt svårt att ändra sitt sätt att gå på om man gått fel i flera år. Detta kan exemeplvis vara tillfället efter en graviditet.

 

Föjer du ovanstående råd är du förhoppningsvis en bit på väg mot att få en friskare rygg.