Plus plus ett bra alternativ när barnet tröttnat på Lego

25 maj 2022
jonas olsson

editorial

Ibland tröttnar barn på leksaker du aldrig trodde att de skulle tröttna på. Visst känns det helt orimligt att någon någonsin skulle kunna tröttna på Lego? Men det händer faktiskt. Däremot kan intresset för byggleksaker fortfarande hållas vid liv, till exempel med ett bra alternativ som Plus plus

Att leka med byggleksaker är inte bara roligt för dina barn, det är också nyttigt för deras utveckling. Du har alltså all anledning att se dig runt efter ett alternativ när intresset för de klassiska Lego-bitarna svalnat. 

Plus plus lätt att åldersanpassa

Plus plus kommer i olika storlekar på bitarna, vilket gör att de går att anpassa efter ditt barns ålder. Självklart ska ett mindre barn ha större bitar. För du följer väl den där gränsen “inte för barn under tre år”? Att ge små barn alltför små bitar kan utgöra en stor kvävningsrisk, i det fall ungen skulle få för sig att stoppa in biten i munnen.

Och det kan hända även den 2,5-åring som för länge sedan slutat smaka på allt. Det är verkligen ett avgränsat utvecklingsstadium, men bara för att den perioden är över kan du aldrig vara helt säker på att barnet inte plötsligt får för sig att stoppa något i munnen ÄNDÅ. (Barn gör rätt mycket ÄNDÅ.) 

 

Plus plus

Plus plus roligt länge

Men den risken slipper du alltså med just Plus plus. I alla fall om du satsar på ett paket med Plus plus-bitar som är anpassade för mindre barn. När barnet växer kan du enkelt växla upp till större paket med fler men mindre bitar. 

För har ditt barn en gång fått upp ögonen för Plus plus är möjligheten stor att han eller hon vill fortsätta bygga helt egna figurer som är roliga att leka med när bygget är klart. Och bygga om och om igen. 

Fler nyheter