deconstainless.se

läs mer här

Underbara utflykter med skärgårdsbåt i Göteborg

I Göteborg finns en otroligt vacker skärgård. Där finns ett tjugotal öar med härliga stränder, vackra vyer och fina promenadstigar. I Göteborgs skärgård kan man, förutom att njuta av naturen, ägna sig åt bland annat fiske, sälsafari, båtutflykter och spännande matupplevelser. Vill man bada och njuta av god mat och fika så är Styrsö en perfekt ö att besöka. Styrsö är centralort i Göteborgs södra skärgård och har cirka 1400 bofasta invånare. Det är en idyllisk ö med fyra små samhällen som alla har sin egna karaktär.

Byn är det äldsta samhället på ön med gårdar och gammal odlingsmark samt en kyrka från 1752. Halsvik är ett samhälle med bodar och bryggor där skeppare tidigare bosatte sig och byggde flådiga hus. Tången är ett gammalt fiskesamhälle med bryggor och sjöbodar utefter stranden och Bratten är en mycket fin badort. Man tar sig till Styrsö med Skärgårdsbåten som anlöper vid tre olika bryggor: Styrsö Bratten, Styrsö Tången och Styrsö Skäret. På Styrsö upplever man underbar natur och eftersom det är förbjudet att köra bil där blir det extra idylliskt med ett annat lugn än vad de flesta är van vid. Man kan också enkelt ta sig över till ön Donsö till fots eller på cykel tack vare att det finns en bro mellan de två öarna.

Man kan uppleva något av det härligaste med västkusten genom att åka skärgårdsbåt i Göteborg. Det är enkelt och mysigt att ta båt ut till Styrsö och flera andra skärgårdsöar från Saltholmen med Styrsöbolaget. Styrsöbolaget, som egentligen heter AB Göteborg-Styrsö Skärgårdstrafik kör passagerartrafik till Göteborgs södra skärgård samt Älvtrafiken på uppdrag av Västtrafik. De har en flotta av trevliga passagerarbåtar som vissa även har caféservering ombord. En tur med Styrsöbolaget till någon av de underbara öarna i Göteborgs skärgård är bra för både kropp och själ.