deconstainless.se

läs mer här

Värme från ved och från värmepumpistockholm.nu

Efter de senaste tidens riktigt bitande kyla är det många av oss om är glada över att den där gamla värmepumpen därhemma fungerar som den ska. Det är en sådan där vardagsgrej som man kanske inte reflekterar över särskilt mycket – förutom för när man får kontakta http://värmepumpistockholm.nu när den inte längre fungerar.

För visst gäller det att se till att maskineriet håller igång som det ska, i alla lägen. Det är, som med så mycket annat här i livet, både ett privilegium och ett ansvar att kunna leva bekvämt.

Bekvämt och varmt

För det är trots allt inte så länge sedan som man faktiskt behövde se till att värma upp hemmet med ved. Många här har säkerligen en sommarstuga där det fortfarande är just trä som gäller när det kommer till att hålla miljön inomhus varm.
Faktiskt så finns det något befriande med att gå ut och klyva lite ved och låta kroppen arbeta. Eller i varje fall att tända på en led med ved som man har inhandlat. 

I en tid då mycket handlar om att trycka på knappar och vrida på reglage för att få saker gjorda kan det vara skönt att återvända till lite gammaldags fysiskt arbete. Visst, det är otroligt skönt att inte behöva göra det också. Att kunna spendera tid med något annat och kunna kalla in service och få hjälp med det som man behöver. 

Allt har med andra ord sina för- och nackdelar, även om vi gärna vill tro att allt nytt bara är av godo. Visst blir livet bekvämare, men kanske tappar vi också bort något längs vägen. En sorts kontakt med det som ser till att faktiskt göra livet bekvämt för oss.

Där är saker som att hugga lite ved då och då ett perfekt sätt att komma i kontakt med oss själva, världen omkring oss och våra förfäder.