deconstainless.se

läs mer här

Växtbelysning av LED för odling året om

Växter behöver ljus för att trivas. Eller i alla fall de flesta växter som du odlar. Sverige är fantastiskt på många sätt men ljuset är inte jämnt fördelat över årets årstider. Så när du vill lyckas med övervintrande plantor kan växtbelysning vara nödvändigt.

När du väljer Växtbelysning led får du ett energisnålt alternativ. Det finns många olika modeller och storlekar att välja på så det är lätt att hitta den variant som du behöver. Växtbelysning ska lysa runt 14 till 16 timmar per dygn.

Det medför att LED men sin livslängd och mindre förbrukning är ett smart alternativ. LED fungerar både för att övervintra exempelvis medelhavsväxter, som för att odla. För att undvika att växterna blir rangliga ska du tänka att mer värme kräver mer ljus.

Du kan ha växtbelysning i rum såväl som i växthus. Inomhus kan det vara bra att tänka på värmen som bildas när du väljer belysning.

 

 

Värt att tänka på med växtbelysning

Det är viktigt att balansen i belysning blir rätt. Det finns röda och blå våglängder. Röda våglängden är den som gör att det växer på höjden. Rött fungerar också för att växterna ska bilda rötter.

En blå våglängd gör att det växer blad. Blått är också viktigt för lite mer knubbiga växtsorter. Båda våglängderna behövs och det behövs också vitt ljus. De allra flesta LED-lampor till växter har kombinationen.

Du ska också tänka på värmen. Det finns belysning som ger värme och har fläkt. Andra varianter kan ha en självkylande funktion. Är du ny på att odla med växtlampa ska du välja en variant som kräver så lite som möjligt när det kommer till inställningar.

Då ska du titta efter fullspektrum som har alla våglängder. LED-belysning till växter gör det möjligt att odla och få växter att trivas året om. Så om du vill lyckas med dina växter kan du verkligen få en odlingsvän.