deconstainless.se

läs mer här

Att nå lite längre

Teleskoptruckar är precis som namnet anger, en truck som kan förlängas eller förkortas efter behov. Genom hydrauliska system kan armen inte enbart höjas och sänkas, som på andra motviktstruckar, utan även förlängas och dessutom tiltas åt var sida. Detta gör att teleskoptrucken når gods som finns långt inne på ett lastbilsflak eller högt upp på ett hus. Av den anledningen är teleskoptruckar de vanligaste truckarna på byggplatser, där man måste ha en mer flexibel och smidig maskin än hjullastare eller mobilkranar.

 

Hyra eller köpa

Om man väljer att köpa eller hyra teleskoptruckar i lund, eller på andra orter, beror helt på den egna ekonomin och hur länge man känner att behovet finns. I längden blir det billigare att äga sin teleskoptruck, men samtidigt är det mycket smidigt att hyra eftersom man endast behöver lyfta telefonen om något går sönder eller om man bestämmer sig för att man vill hyra en annan truck eller helt enkelt lämna tillbaka den man hyr. Det finns även möjlighet att tillsammans med teleskoptrucken hyra en förare, så man slipper hitta någon som har rätt kunskap för uppgiften.

 

 

Tillbehör till trucken

Det finns olika storlekar på teleskoptruckar och även en mängd olika tillbehör som man kan välja att få med när man beställer sin hyrda truck. Om man själv är osäker på vad som finns och vad man kan behöva, kan man förklara sitt behov för uthyrningsfirman och på det viset få det tillbehör som man önskar. Kanske ska man enbart lyfta pallar och behöver därför gafflar. Eller så är det mycket lösgods som kräver kopplingskrok för stroppar. Man kanske behöver en korg för att kunna lyfta upp yrkesarbetare för något uppdrag eller ett sopkärl som man själv kan ta ner och tömma i container. Antalet tillbehör är stort och även möjligheterna som därmed bjuds för den som hyr sin teleskoptruck.