deconstainless.se

läs mer här

Behagligt inomhusklimat med en Luft/Luft värmepump

Med en luft/luftvärmepump kan man både få värme och kyla, och ha ett behagligt inomhusklimat året om. Dessutom är en Luft/Luft värmepump mycket billigare som värmekälla än direktverkande el. Men det kan vara bra att känna till att det går åt betydligt mer el för att kyla en fastighet än att värma upp den. 

Eftersom en luft/luftvärmepump blåser ut värmen fungerar den bäst i ett hus med öppen planlösning där luften kan cirkulera fritt. Men man kan också välja att installera två inomhusdelar och koppla båda till utomhusdelen, och på så vis komma runt problemet med väggar som stoppar flödet av varm luft. 

En luft/luftvärmepump fungerar också utmärkt i kombination med en annan värmekälla som exempelvis en kamin. Den passar perfekt i lite mindre fastigheter eller fritidshus som inte är i behov av så mycket värme. 

 

 

Enkel och snabb installation

Att installera en luft/luftvärmepump går snabbt och är relativt billigt eftersom värmepumpen inte behöver anslutas till några element. Det gäller bara att placera den på rätt plats och i rätt höjd så att den kan sprida värmen optimalt. Utomhusdelen kan ibland uppfattas som störande då den brummar när den är igång och det kan därför vara bra att ta hänsyn till eventuella grannar när det gäller placeringen.

Det finns många olika luft/luftvärmepumpar på marknaden men det är viktigt att man väljer en som är anpassad för nordiskt klimat. Detta för att få en värmepump som klarar att producera värme även när utetemperaturen kryper ner mot minus femton grader, inte helt ovanligt hos oss här i Norden. 

Men det gäller även att välja en värmepump med rätt kapacitet och att montera den på rätt plats i hemmet. Det kan därför vara bra att ta hjälp av ett företag som både säljer, monterar och servar luft/luftvärmepumpar.