deconstainless.se

läs mer här

En värdefull skatt mitt i ansiktet

Hur mycket värderar du din syn? Om det bara gick, skulle du sälja dina ögon? Svaret är förstås ett klart nej. De flesta skulle nog inte ens tänka på att ge upp detta sinne, hur mycket pengar det än var frågan om. Det är ju självklart att människosläktet värderar sina ögon – de går inte att ersätta. Visst går det att leva utan syn, det har vi många exempel på, men ingen väljer detta frivilligt. Vi vill se och därför vill vi också ta hand om våra ögon på bästa sätt. Men precis som man inte lämnar över sin skattkista, eller sitt bankkonto, till vem som helst, bör man inte heller låta vem som helst agera ögonläkare.

 

Vem ska du vända dig till?

Vid synfel är det ytterst viktigt att man hittar en certifierad ögonläkare som kan sitt. Får man fel glasögonmått kommer det att skada mer än det hjälper. Inte för att tala om hur fel det kan bli när man ska undergå en operation, som vid glaukom eller katarakt. Innan du bestämmer dig för en ögonmottagning i stockholm, måste du försäkra dig om att kliniken kommer att leverera. Man vilja få hjälpa att återfå så mycket klarhet och synskärpa som möjligt.

 

 

Auktoriserad ögonklinik

I Stockholms Solna finns Lamera Medical Clinic, en av landstinget auktoriserad ögonklinik. Hit kan du vända dig när du behöver hjälp för dina ögon. Man bör med fördel välja en ögonmottagning som kan behandla stora fel som små. Exempelvis kan man behöva hjälp med astigmatism och närsynthet, grön starr och grå starr. Många ögonkliniker kan man bli skickad till genom en remiss av en annan ögonläkare. Dock accepterar inte alla walk-ins, utan du måste alltid boka tid i förhand. Vad du än bestämmer dig för att göra, kom ihåg målet: att lämna dina värdefulla skatter – ögonen – i goda händer.