Enkel förvaring av avfall

20 april 2020
william eriksson
Enkel förvaring av avfall

Om man har stort avfall eller behöver kasta väldigt mycket, så är det enkelt och smidigt att hyra container i Växjö, och på andra orter. Istället för att organisera en större bil och någon som kan köra till återvinningsstationen, så kommer på ett sätt återvinningsstationen till dig istället. Och det går därmed snabbt och enkelt att bara gå ut genom dörren för att kasta det man vill. Kanske är det till och med ett behov som man har löpande, och därmed bokar man in en container som blir stående en längre tid eller som mer eller mindre står kvar på sin plats permanent.

 

Tömning vid viss tid

När du hyr en container tillfälligt så bokar du endast utsättning och hämtning. Därmed blir containern också tömd på sitt avfall automatiskt. Men om man har en container som blir stående en längre tid, eller permanent, så kan man antingen boka fasta tider för tömning eller själv ringa och säga till när containern är full. Viktigt är att veta att det kan ta en stund från att man ringt tills containern töms, eftersom det kan vara många andra fasta eller bokade tömningar före.

 

 

Vad en fraktion är

Fraktion inom återvinningsbranschen innebär vilket typ av avfall som containern innehåller. Det är viktigt att man vid tömning av containern, meddelar vad som finns inuti. Om man inte i förväg tar reda på vilka regler som gäller så kan det bli en dyr affär, eftersom vissa fraktioner som exempelvis farligt avfall, är dyrt att kasta. Har man slängt farligt avfall i samma container som något tungt, som exempelvis sten eller betong, så innebär det att hela containern kommer klassas som farligt avfall och kostnaderna kan därmed bli hisnande höga. Se alltså till att ta reda på all information om vad som gäller i samband med att containern sätts ut, för att undvika dyra missförstånd. 

Fler nyheter