Håll myggen borta med ett myggarmband

14 februari 2022
jonas olsson

editorial

Den svenska fjällen är sagolik. Unik i sitt slag. Många turister åker upp till fjällen varje vinter för att åka skidor och snowboard. I exempelvis Åre, Idre, Tegefjäll och Sälen finns det väldigt fina förutsättningar för riktigt bra skidåkning. Men det är fel att tro att fjällen bara kan eller bör besökas om vintern. Minst lika vackert och upplevelserikt är fjällbergen på sommaren. Att till exempel fjällvandra har blivit en otroligt populär aktivitet bland många svenskar.

Men det finns en sak med de svenska fjälltrakterna som är som smolk i bägaren. Trots de vackra landskapen och overkliga utsikterna finns det ett irritationsmoment du måste försöka stå ut med. Myggen. Det kryllar av mygg i Norrland. På en sådan nivå att det inte går att slå ihjäl alla. Du måste ha en annan metod. Ett alternativ som blivit allt vanligare och som ger resultat är myggarmband. Ett litet armband du sätter på handleden för att hålla myggen borta.

 

myggarmband

 

Myggarmband som möjliggör utflykter

Det låter nästan lite för bra för att vara sant. Hur skulle ett myggarmband kunna avskräcka myggen från att bita dig och suga ditt blod? Så här fungerar det. I myggarmbanden finns det en kapsel med någonting som inte är farligt för dig, men som myggorna hatar. Det rör sig om olika slags oljor. Inte motorolja, utan naturliga oljor. Exempelvis pepparmyntsolja, lavendelolja och eukalyptusolja. 

Och oroa dig inte. Ett myggarmband kan även användas av barn. Det är varken obekvämt eller påfrestande, utan är som att ha på sig vilket armband som helst. Med en stor skillnad. Myggen håller sig borta. Du kan äntligen göra utflykter till de norra skogarna utan att bli fullkomligt ihjälbiten av kalasande myggor. Det är säkert, praktiskt och effektivt. Och det bästa av allt är att du slipper ha på samvetet att ha slagit ihjäl oskyldiga stackars myggor.

Fler nyheter