deconstainless.se

läs mer här

När hämtning av grovsopor blir till en nystart i livet

Visst vore det skönt om man bara kunde släppa taget om allt som tynger en här i livet. Bara låta det sväva iväg och lösas upp i atmosfären. Eller om det vore lika enkelt som att samla ihop en massa saker som man inte behöver längre och bara beställa hämtning av grovsopor.

Tyvärr brukar det inte vara så enkelt att bara gå vidare här i livet.

Rensa upp i ditt förflutna

Däremot kan ett steg på vägen vara just att göra sig av med sådant som inte länger fyller någon funktion här i livet. Att bara tömma ur vinden, källaren och hemmet på sådant som man plikttroget har släpat med sig från hem till hem.
På det sättet kan man göra tillvaron lite lättare, rent vikt- och platsmässigt, för en själv. Kanske är det just också det som behövs för att göra tillvaron lite lättare på det inre planet?

För man ska inte underskatta hur mycket prylar och saker definierar oss. De blir en del av vår historia, vår berättelse. Finns de kvar omkring oss blir de också en påminnelse – ett sätt som vi håller fast vid en definition av oss själva.
Det är just därför det många gånger kan vara skönt att flytta. Att bara byta miljö och ge sig själv möjlighet att återuppfinna den man är.

Visst, det går aldrig att fly från sig själv – men det går ändå att skapa omständigheter som gör det lättare att finna en ny väg här i livet.

Kanske går du själv omkring och känner dig både fast och lite vilsen här i tillvaron. Ibland måste man våga chansa och ge sig själv distans till allt det där som påminner en om livet, så som det har varit fram tills nu. Kanske väntar ditt nya liv ett par kvarter bort? Eller i nästa stad? Eller i ett annat land?