Relining är en invändig renovering

20 juni 2022
Lily Hansen

editorial

Det är kanske ingen hög prioritet på frågan om hur avloppsrören ser ut inuti när man köper en fastighet, men det kan visa sig vara viktigt. Speciellt när det gäller trasiga rör och fuktskador som kan uppstå, bör man kolla upp även den delen av huset. Annars kan det bli en otrevlig överraskning när rören läcker. Länktips: https://pipereliningsyd.se/

Vet du att du borde göra stambyte i huset men inte riktigt vill ta den kostnaden, finns det ett alternativ som heter relining. Det är en metod för att restaurera rören och ge dem ökad livslängd. Man sprutar helt enkelt in en plastfilm och gör en ny beläggning på rörens väggar invändigt.

 

Hett vatten utan kemikalier

När man spolar rent rören undviker man kemikalier och använder en skonsam metod med varmvatten. Man kan också kolla rörens invändiga skick med en speciell kamera som skickar bilder till en dator. När reliningen är gjord har du som fastighetsägare full koll på att avloppssystemet fungerar.

Den som utför arbetet med relining är ett specialistföretag som har stor kompetens och du kan tryggt anlita dem. Certifierade inspektörer arbetar på ett miljövänligt och hållbart sätt och det är inspekterat och dokumenterat.. Med relining kan du skjuta upp stambytet många år till.

 

Relining

 

Ingår i fastighetsunderhållet

Relining är en slags renoveringsåtgärd och ingår i fastighetsunderhållet. Du kan visa att du har tagit hand om huset och det höjer värdet vid en eventuell försäljning. Så småningom kanske du ändå tänker göra ett stambyte, men du kan skjuta på denna kostnad till ett senare tillfälle. 

Misstänker du att avloppsrören är i dåligt skick är det hög tid att låta inspektera dem. Man bör faktiskt göra det med jämna mellanrum, för säkerhets skull. Det är både jobbigt och dyrt att åtgärda en vattenläcka, och då är relining ett utmärkt alternativ för att slippa risken för fuktskador.

Fler nyheter