deconstainless.se

läs mer här

Tidlöst värde för klockbutiker i Stockholm

“Ursäkta, vet du vad klockan är?”. Said no one ever, am I right? Vem tusan har inte en klocka på sig idag? Eller, det där får nog omformuleras. Vem tusan har en fysisk klocka på sig när det finns mobiler? Det naturliga valet när man vill ta reda på vad klockan är måste vara att sträcka sig mot mobiltelefonen för att checka displayen. Nej, vill man ta reda på varför folk bär till exempel armbandsur får man nog tänka i andra banor. 

Klockbutikerna måste ju också ha tänkt på detta. Det måste vara därför som en klockbutik i Stockholm hela tiden poängterar modet och det stilistiska värdet på att bära ett armbandsur på handleden. För ärligt talat måste ju själva armbandsurets funktion att mäta tiden ha spelat ur sin roll. Det måste väl ändå även klockbutikerna förstå, eller? 

MEN uppenbarligen finns klockbutikerna kvar, så någonting måste ju trots allt övertyga allmänheten om att klockor fortfarande är en ganska bra idé. Och när man tänker efter går det faktiskt inte att förneka att det kan vara riktigt snyggt med en tjusig klocka som accessoar när du har klätt upp dig. 

 

Minskar skärmtiden

Och klockbutikerna måste ju också ta fasta på de personerna som fortfarande anser att finns ett värde i analoga klockor som hänger på väggen. De måste till exempel sälja massvis av klockor till skolor som de kan sätta upp i klassrummen. Eftersom mobilerna i dessa utrymmen absolut inte ska vara framme. Då försvinner ju också möjligheten att kolla klockan i mobilen. 

Sedan är det ju ett plus också att en riktig, analog och fysisk klocka kan hjälpa oss att dra ned på skärmtiden. Bara att du kollar på din handled istället för mobilskärmen var femte minut gör en hel del. Där finns också ett ingångsvärde för klockbutiker att ta vara på. Varsågod för tipset. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *