deconstainless.se

läs mer här

Vad innebär flugbindning?

Alla som någon gång har ägnat sig åt flugfiske av något slag är bekanta med just flugbindning. Flugbindning är konsten att med hjälp av olika typer av material framställa något som liknar en fisk, insekt eller liknande som sedan ska fästas på kroken inför fisket. 

Den här konsten att fiska med fluga eller flugfiske som det heter kommer ursprungligen från England, när engelsmännen tog sig hit till skandinavien för att fiska havsöring och vilda laxar i våra vattendrag. Så det är alltså från engelsmännen vi har fått lära oss att binda och fiska med flugor. 

 

Hur fungerar tekniken?

Det finns inte bara ett sätt att framställa en fiskefluga, lång ifrån. Det finns en mängd olika sätt och varianter på vilka man kan binda olika flugor inför själva flugfisket. Men hur går det till? I grund och botten vill man att fisken ska tro att det som är på fiskekroken är ätbart, en fluga eller en insekt av något slag. Man lurar fisken att tro det, så att den ska nappa. Man börjar med att fästa fast bindtråd på kroken och lindar den runt flera varv. Sedan fäster man olika sorters material på bindtråden på ett sådant vis att fisken blir lurad att tro det är något smaskigt att äta på. Man kan använda sig av fjädrar, hår eller syntetiska fibrer när man ska färdigställa flugan och göra den attraktiv för fisken. 

 

 

Prata med ett proffs

Letar ni efter någon som kan visa eller lära er mer om just flugbindning? Behöver ni köpa material och få veta lite mer ingående om själva tekniken, så finns det flera fiskeaffärer som kan bistå med detta. Om ni letar efter en affär som kan hjälpa er med flugbindning i Göteborg till exempel så finns det där också. Kika runt online och se efter vad som finns att erbjuda just där.