deconstainless.se

läs mer här

Förläng bilens livslängd

Tar du verkligen hand om din bil som du borde? Stadskörning sliter på bilen med plötsliga inbromsningar och växlande hastigheter och ingen vill sitta med ett motorhaveri i morgontrafiken. En bil som genomgår service regelbundet mår bättre och lever längre. Du löper mindre risk både för dig själv och din bil eftersom du kan upptäcka allvarliga fel i tid. Dessa hinner åtgärdas innan det blir en stor och oväntad kostnad för dig.

 

Godkänd besiktning ingen garanti

Även om din bil går igenom besiktningen så är det ingen garanti att den håller sig felfri därefter. En besiktningskontroll går inte igenom hela bilhälsan och därför kan du råka ut för plötsliga fel när du minst anar det. Om du däremot gör regelbunden service på bilen så minskar du risken för rostskador, motorhaveri eller till och med allvarliga olyckor. Sök efter en bilverkstad i Stockholm med lång och bred erfarenhet som kan hjälpa dig med felsökning, service och reparation. Små enklare underhållsarbeten kan du göra själv om du har kunskapen, men lämnar du arbetet till ett proffs så går det snabbt och framför allt så kan du vara säker på att det blir rätt gjort.

 

 

Mindre kostnader

Det absolut bästa är att följa serviceanvisningarna för din bil, vilken service som ska göras vid vilka miltal. Kamrem, bromsar, avgassystem och motor behöver ses över med jämna mellanrum. Det behövs också avlägsnas smuts, rost eller salt från bromsar, avgassystem och underrede, så att delarna ska hålla längre. Dessa förebyggande servicearbeten kostar olika beroende på hur omfattande servicen är. Men kostnaden som väntar när du står med en trasig bil kan bli betydligt större. Om du inte lämnar in bilen regelbundet så ska du i alla fall se till att byta motorolja och oljefilter när du har kört ungefär 1 000 mil. Det är ingen större kostnad och minskar slitaget på motorn avsevärt.