deconstainless.se

läs mer här

Gävle – en spännande stad att upptäcka

Gävle är en fantastisk stad både för vuxna och barn med något att göra för alla. Det är en äldre stad som grundades redan under 1400-talet. Gävle har ett stort antal parker för barnfamiljer att besöka. Det finns ett antal badplatser att besöka där det finns möjlighet till att hyra båt om du önskar detta. En annan sak som är perfekt att göra med barn är att spendera tid i naturen på en vandring runt om Gävle. Om du är ute efter lite lyx i vardagen kan det alltid vara värt att besöka ett spa för att låta dig slappna av helt. Gävle är utan tvekan en stad som har något som passar alla. 

 

 

Hotell i Gävle

 

Om du har planer att stanna i Gävle under ett flertal dagar finns det en rad olika alternativ att välja mellan för ditt boende. Du kan välja mellan att stanna på hotell, vandrarhem, stuga eller att hyra ett rum eller hus av någon. Det är det perfekta sättet att ha tid att utforska Gävle utan att behöva stressa sig igenom staden. Är du ute efter ett hotel i Gävle borde http://hotelaveny.eu/ vara det självklara valet för dig. Här får du ett rum med frukost som är enkelt att boka via deras hemsida eller via telefon. 

 

Rolig fakta om Gävle 

 

Gävle är ett perfekt ställe att planera en cykeltur till då staden har blivit utsedd till årets cykelstad. Det finns hela 20 mil cykelbana i staden. Gävlebocken är något annat som staden är välkänd för och som få svenskar har missat. Sedan 1966 har Gävlebocken satts upp på Slottstorget i Gävle under juletiden. Den finns till och med nämnd i Guinness Rekordbok som världens största halmbock. Dock har denna utsatts för bränder nästan varje år den varit uppe – så pass ofta att det har blivit omdiskuterat av tidningar världen över.